Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков и заместник-кметът

...
        Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков и заместник-кметът
Коментари Харесай

С тържествен концерт училище „Св. св. Кирил и Методий“ отбеляза патронния си празник

        Кметът на Община Видин доктор Цветан Ценков и заместник-кметът Борислава Борисова бяха измежду гостите на събитието, което се организира в залата на Общинския трагичен спектакъл „ Владимир Трандафилов “.

На днешния 11 май, когато почитаме паметта на светите братя Кирил и Методий, видинското учебно заведение по изкуствата празнува и 137 години от основаването си.

Директорът на образователното заведение инж. Бисерка Каменова приветства присъстващите на празника. Тя означи, че още през Възраждането 11 май се утвърждава като значим ден в празничния календар на българите. „ С горделивост Средно учебно заведение „ Св. св. Кирил и Методий “ – град Видин към този момент 137 години отбелязва този ден като патронен празник, тъй като е храм на знанието, просветата, културата и творчеството “, показа Каменова. И благодари на всички учители и чиновници, възпитаници и родители, съдействали за сполучливото развиване на учебното заведение.

В словото си кметът доктор Ценков акцентира значимото място, което заема Средно учебно заведение „ Св. св. Кирил и Методий “ като единственото в района, предлагащо профилирано образование в областта на изкуствата. Той изрази задоволството си, че през миналите две години Общината съумява да направи доста за възстановяване на материалната база в учебното заведение. Д-р Ценков подсети, че следва и изцяло реновиране на постройката на образователното заведение, с помощта на извоюван от Общината план за близо 2,4 млн. лева „ Така даровитите деца на Видин ще разполагат с още по-добри условия, което ще им даде конкурентно преимущество. По случай празника поисквам на всички деца и на техните фамилии доста здраве, а на госпожа Каменова – да продължава все по този начин умно да управлява СУ „ Св. св. Кирил и Методий “, сподели видинският кмет и връчи приветствен адрес на шефа.

След късата публична част стартира тържественият концерт. През идващия един час многочислените фенове се любуваха на разностранните гении на възпитаниците на учебното заведение, които свириха на разнообразни музикални принадлежности – пиано, акордеон, китари. На сцената прозвучаха осъществявания на национални песни и модерна музика. Весело въодушевление сътвориха и показаните фолклорни танци и съвременни съчетания. Всички участници в концертната стратегия бяха справедливо наградени с аплодисментите на публиката.

По случай патронния празник СУ „ Св. св. Кирил и Методий “ получи цветя от Община Видин и от още доста институции и организации.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР